Τάρτα Μπανόφι

Τάρτα Banoffee.. από τις λέξεις banana και toffee. Toffee είναι η καραμέλα, ή αλλιώς dulche de leche ή σως καραμέλας βουτύρου. Όπως και να το ονομάσει κανείς δύσκολα μπορεί να αποτυπωσει αυτή την έκρηξη της γλυκιάς γεύσης. Θυμίζει φοβερά εκείνες τις τετράγωνες και μαλακές καραμελες βουτύρο που τρώγαμε μικροί. Αυτές που αν τύχαινε να τις αφήσεις κάπου με ζέστη, έπρεπε να δώσεις μάχη μετά για να τις ξεκολλήσεις από το χρυσό χαρτάκι στο οποίο ήταν τυλιγμένες. Σκεφτείτε λοιπόν ένα στρώμα τέτοιας καραμελένιας κρέμας, μπερδεμένη με κομματάκια μπανάνας πάνω σε μια τραγανή και μπισκοτένια βάση και από πάνω μια ελαφριά στρώση άγλυκης κρέμας. Αυτό είναι το banoffee!

banoffee

Την έμπνευση για την συνταγή μου την έδωσε η Αθηνά από το Sugar Buzz. Μου άρεσε το κίνητρο ενός διαγωνισμού από την μία καθώς και η ιδέα ενός γρήγορου και εύκολου γλυκού που συνδυάζει δύο αγαπημένες μου γεύσεις όπως είναι η μπανάνα και η καραμέλα. Για την καραμέλα χρειάζεται απλά να βράσουμε ένα κουτάκι ζαχαρούχο γάλα για 2-3 ώρες. Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία είναι λίγο χρονοβόρα, αλλά το καλό είναι πως η προετοιμασία μπορεί να γίνει από μέρες. Επίσης μπορούμε να βράσουμε 2-3 κουτάκια ταυτόχρονα και να τα αποθηκεύσουμε μέχρι να τα χρειαστούμε σε κάποια συνταγή.

homemade Dulce de Leche

Για την βάση μπορούμε να φτιάξουμε μια βάση τάρτας ή να χρησιμοποιήσουμε τριμμένο μπισκότο. Φυσικά προτιμώ την δεύτερη επιλογή αφού είναι πολύ πιο γρήγορη και εύκολη.

Banoffee Pie

Για την σαντιγύ είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε άγλυκη κρέμα γάλακτος καθώς ο συνδυασμός μπανάνας-καραμέλας δίνει αρκετά γλυκιά γέυση οπότε δεν χρειάζεται επιπλέον ζάχαρη.

BanoffePie

Διακοσμούμε την τάρτα με κακάο ή ψηφίδες σοκολάτας.

banofee

Η τάρτα banoffee είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε!

banofee_tart (2)

Την συνταγή μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Σας άρεσε, μοιραστείτε το!

Comments

  1. Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση! Το banoffee είναι υπέροχο γλυκό που συνδυάζει πολύ ωραία υλικά!
    Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!
    Φιλιά!

Trackbacks

  1. […] A parte che già solo pronunciare il nome fa esplodere l’acquolina in bocca, ma per chi non ne sapesse nulla è praticamente la Nutella del Sud America: un caramello al sapore di latte, ideale da spalmare sul pane o per preparare altri dolcissimi dolci, come questa Banoffee Pie! […]

Και τώρα σας ακούω

*